Πέμπτη, 19 Νοεμβρίου 2015

Τι είναι η Αγγελολογία


  Στις μέρες μας διαφημίζεται μία ακόμη λεγόμενη 'εναλλακτική' θεραπεία', ή 'αγγελοθεραπεία' ή γενικά ο λόγος περί 'αγγέλων'. Σε διάφορα βιβλία, φυλλάδια και ιστοσελίδες σχετικές με το θέμα αυτό διαβάζουμε τα εξής: 'Γνωρίστε τους φύλακες αγγέλους, επικοινωνήστε με τους αγγέλους, συνδεθείτε μαζί τους, συντονιστείτε με την αγγελική ενέργεια, αγγελικό ρέϊκι,, οι άγγελοι είναι δυνατοί και γεμάτοι αγάπη, ζητείστε να σας βοηθήσουν, θα αυξήσετε την ενέργειά σας, θα σας θεραπεύσουν, βιωματικά σεμινάρια θα σας διδάξουν, πως θα επικοινωνήσετε με τον φύλακα άγγελό σας, πως θα κάνετε τη ζωή σας ευτυχισμένη με τη βοήθεια των αγγέλων' κ.α. 
  Μόνο που αυτοί οι διαφημιζόμενοι 'άγγελοι', δεν είναι Άγγελοι, με τη νοηματοδότηση της λέξης, όπως αυτή γίνεται δεκτή από την Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη μας(1).Αλλά είναι δαίμονες. Και μη σας φαίνεται παράξενο αυτό, διότι διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη, ότι κι ο ίδιος ο σατανάς μεταμορφώνεται σε άγγελο φωτός(2). Και αυτό είναι η ουσία του προβλήματος. Όσοι δεν γνωρίζουν σχετικά, μπορούν εύκολα να παραπλανηθούν, αφού οι παρουσιαζόμενοι ως άγγελοι του Θεού από τους ειδικούς του χώρου της αγγελολογίας, στην πραγματικότητα είναι πονηρά πνεύματα που ψεύδονται, και τα οποία η Αγία Γραφή αναγνωρίζει ως δαίμονες. 
   Αυτή, λοιπόν, η λεγόμενη επικοινωνία με αγγέλους είναι μια επέκταση του μοντέρνου channeling. Το τσάνελινγκ(= κανάλι) είναι μια νεοποχίτικη μορφή πνευματισμού – μαγείας. Δηλαδή όταν κάποιοι παραδίνουν το νου τους και το σώμα τους και επικοινωνούν με πονηρές πνευματικές οντότητες, αυτά τα πνεύματα μπαίνουν μέσα τους και τους κατευθύνουν, και κατόπιν τους χρησιμοποιούν σαν κανάλι για να μεταδώσουν απόκρυφες διδασκαλίες ή δήθεν για να θεραπεύσουν, αυτό λέγεται: τσάνελινγκ(3). Έτσι λοιπόν όλη αυτή η ενασχόληση με τους 'αγγέλους' δεν είναι τίποτε άλλο παρά ο παλαιός πνευματισμός(4) ντυμένος με ένα ωραίο και σύγχρονο φόρεμα. 
  Ακόμη, οι εκπρόσωποι του χώρου της αγγελολογίας διδάσκουν, ότι υπάρχουν άγγελοι για κάθε περίσταση, π.χ. άγγελοι της προστασίας, της φώτισης, της αγάπης, της θεραπείας, της ειρήνης, της χαράς κ.α., τους οποίους μπορούμε να διατάξουμε, να μας χαρίσουν τα 'πνευματικά δώρα' τους, όπως σοφία, ενόραση, ακόμη και σύνδεση με τον ανώτερο Εαυτό μας, όπως ισχυρίζεται η αντιχριστιανική 'Νέα Εποχή'(5). Λένε ακόμη, ότι αυτοί οι άγγελοι είναι οντότητες που έχουν μετενσαρκωθεί και που μπορεί να έχουν ζήσει περισσότερες από μία φορά σαν άνθρωποι(6). 
  Είναι ολοφάνερο ότι η αγγελολογία – αγγελοθεραπεία είναι μια αποκρυφιστική κίνηση της 'Νέας Εποχής'. 
  Όλες οι ομάδες της 'Νέας Εποχής' έχουν δική τους αντιχριστιανική διδασκαλία περί θεού. Σύμφωνα με αυτή ο Θεός είναι απρόσωπος, είναι μια παγκόσμια ενέργεια. Δεν υπάρχει διάκριση ουσίας ανάμεσα στον Θεό και τον άνθρωπο., Θεός και άνθρωπος είναι το ίδιο. Με βάση αυτή τη θεωρία οι αποκρυφιστές νεοεποχίτες διδάσκουν, ότι ανακαλύπτοντας ο άνθρωπος τις απόκρυφες δυνάμεις που κρύβει μέσα του και ενεργοποιώντας τις, μπορεί να αναπτύξει τη προσωπικότητά του και να ανακαλύψει τον ανώτερο Εαυτό του. Αυτός είναι και ο Θεός του. 
  Βασικές επίσης διδασκαλίες τους είναι η μετενσάρκωση καθώς και ο διαλογισμός, δύο καθαρά αντιχριστιανικές τοποθετήσεις. Έτσι είναι πολύ εύκολο να τους αντιλαμβανόμαστε και να προστατευόμαστε. 
  Οι κίνδυνοι για όσους αποδέχονται την 'αγγελολογία' συνοψίζονται ως εξής: Επιπτώσεις στην ψυχική υγεία, φοβίες από τις επιθέσεις πονηρών πνευμάτων, εσωτερική ψυχική αποδιοργάνωση, διάσπαση της προσωπικότητας, κατάθλιψη, με αποτέλεσμα αναγκαστική επίσκεψη σε ψυχίατρο, αυτοκτονίες(7). Ακόμη, εμπλοκή και σύνδεση με τον σατανισμό, αφού κάνουν επικλήσεις δαιμόνων, και μάλιστα δίνουν και ξεχωριστό όνομα στο κάθε πνεύμα – 'άγγελο'. 
  Αγαπητοί, σαν ορθόδοξοι πιστοί που είμαστε, ας συνειδητοποιήσουμε, ότι δεν έχουμε ανάγκη από τις αντιχριστιανικές πρακτικές της 'Νέας Εποχής' , είναι πράγμα ασυμβίβαστο με την Πίστη μας. Εμείς έχουμε την εκκλησία μας, το μεγάλο δώρο του Αληθινού Θεού στον κόσμο. Μέσα στην εκκλησία ζούμε τη Θεία Λειτουργία κι έτσι ενεργείται η σωτηρία μας. Ας αγαπήσουμε τον Κύριό μας Ιησού Χριστό με όλη μας τη καρδιά, ας προσευχόμαστε στην Παναγία Μητέρα Του, ας αισθανόμαστε τους Αγίους σαν Οικογένειά μας, και τότε όχι μόνο δεν θα φοβόμαστε τίποτα αλλά θα είμαστε οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι του κόσμου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.