Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου 2014

Με λαμπρότητα τελέστηκε σήμερα Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014, η Θεία Λειτουργία, στον καθεδρικό ναό Αγίας Τριάδος Πειραιώς.Στη Θεία Λειτουργίας ιερούργησε, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προικονήσου κ. Ιωσήφ.
Κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, χειροτόνησε σε πρεσβύτερο, τον Αρχιδιάκονό του, π. Χρήστο Ρισάνο, τέκνο του πατρός Ιωάννου Ρισάνου, προϊσταμένου του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Κυρίου Πειραιώς. Μέσα σε έντονα συγκινησιακό κλίμα, κλήρος και λαός φώναξαν  “Άξιος”. Ο π. Χρήστος είναι έγγαμος κληρικός και σύσσωμη η οικογένεια, τα τέκνα, φίλοι και συγγενείς, βρέθηκαν να τιμήσουν αυτή την τόσο, σημαντική στιγμή της ζωής του και της ιερωσύνης του.
Στο νεοχειροτονηθέντα ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε “Δύναμη και Υπομονή, στο νέο του αξίωμα, ενώ εξέφρασε την απόλυτη εμπιστοσύνη του, στο πρόσωπό του. Τέλος, τον προέτρεψε να ζεί πάντοτε, με τη βεβαιότητα της Θείας Παρουσίας στο είναι του “.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας του απένειμε και το οφφίκιο του πρωτοπρεσβυτέρου. Ο νέος πρωτοπρεσβύτερος, θα διακονήσει στο Καθεδρικό Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος Πειραιώς.
Τέλος, ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς χειροθέτησε σε Αρχιδιάκονο τον π. Κοσμά Ρισάνο, αδερφό του πατρός Χρήστου.


 

πηγη: www.diakonima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.